2022-03-09 13:51:39• hírek • közlemény

Beregszász után Ungvárt is támogatja a Helyi Tanács

Ungvár. Fotó: commons.wikimedia.org
Ungvár. Fotó: commons.wikimedia.org

Újabb ukrajnai testvérvárosának segít Szatmárnémeti! A Kereskényi Gábor és Bogdan Andryiv polgármesterek közötti egyeztetések után a Helyi Tanács 100 ezer lej sürgősségi támogatást szavazott meg Ungvárnak.

"A hírekben legtöbbször a menekültek és a harcokat vívók drámai sorsával szembesülünk. Azonban leginkább azon civilek élete vált tragikussá, akik a harcok között élik mindennapjaikat, így őket sem hagyhatjuk magukra. Korábban elmondtam, nagyra értékeljük az önkéntesek munkáját, akiket a Szociális Igazgatóság révén támogatunk a segítségnyújtásban. Ebben a helyzetben pedig a Helyi Tanáccsal döntöttünk úgy, hogy direkt módon segítjük az ukrajnai barátainkat, miután Beregszászra személyesen is elvittük az adományainkat" – nyilatkozta Kereskényi Gábor polgármester.


Előbbire a múlt hét folyamán került sor, amikor a polgármester személyesen is elkísérte a kamiont, amely több mint 6500 kilogramm tartós élelmiszert, higiéniai cikkeket, áramfejlesztőket és elosztókat, ivóvíztartályokat és az ivóvízhálózat működtetéséhez szükséges alkatrészeket szállított Beregszászba a Hans Lindner Alapítvánnyal és a Máltai Szeretetszolgálattal közös akciója során. Ezek összértéke meghaladta a 40 ezer eurót.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: